Be cautious!
VÄÄRENNETYT NETTI- & SOSIAALISEN MEDIAN SIVUT OVAT NOUSUSSA

Samsonite on kansainvälisesti tunnettu brändi jolla on suuri maine kansainvälisillä markkinoilla. Tästä syystä brändiimme kohdistuu usein petosyrityksiä jossa käytetään yrityksemme brändikuvaa. Internetissä tapahtuvan huijauksen yleisin muoto on verkkourkinta.

Internetissä tapahtuvan huijauksen yleisimpiä muotoja kutsutaan tietojenkalasteluksi, eräänlaiseksi tietoverkkorikollisuudeksi, jossa kuluttajia houkutellaan antamaan arkaluonteisia tietoja, kuten luottokorttitietoja. Tällaiset väärennetyt viestit tai verkkosivustot tarjoavan tuotteillemme suuria alennuksia tai uskomattomia tarjouksia, joita ei kumminkaan koskaan toimiteta.

Joten kiinnitä huomiota ja varo verkkosivustoja, jotka muistuttavat Samsoniten virallisia verkkosivustoja. Virallinen Samsonite verkkosivusto, www.samsonite.fi, takaa turvallisen ja turvatun ostosympäristön kuluttajillemme nyt ja jatkossakin.

Liikkeellä on väärennettyjä sivuja Facebookissa, mitkä näyttävät hyvin paljon Samsonite sivuilta.

Pyrimme Metan kanssa poistamaan ja estämään tällaiset vilpilliset sivut, mutta suosittelemme kuitenkin olemaan valppaana sen suhteen, missä teet ostoksia verkossa. Vaikka nämä petolliset sivut saattavat näyttää viralliselta brändisivustolta ja niissä voi olla joitain tavaramerkkejämme ja tuotteitamme, ne eivät ole aitoja, ja niitä ylläpidetään eri verkkotunnuksilla tai URL-osoitteissa.

Kuinka ilmoittaa väärennetystä/huijaussivusta:

  • Siirry Facebook-sivulle ja napsauta oikeasta yläkulmasta …
  • Valitse "Ilmianna sivu"
  • Valitse "huijaukset ja väärennetyt sivut"
  • Valitse "Toiseksi yritykseksi tekeytyminen"
  • Kirjoita Samsonite ja valitse oikea sivumme (merkitty sinisellä kuvakkeella)

Samsonite ryhtyy välittömästi toimiin viranomaisten kanssa tällaisten vilpillisten verkkosivustojen poistamiseksi ja estämiseksi sekä tekee säännöllisiä tarkastuksia näiden huomaamiseksi. Mutta valitettavasti niitä on mahdotonta poistaa kokonaan.

Jos joudut väärennettyjen verkkosivujen kuhriksi tai kohtaat väärennettyjä verkkosivustoja, kehotamme sinua ilmoittamaan viranomaisille välittömästi. Tästä linkistä voit siirtyä oman maasi raporttisivustolle. Huomioithan, että Samsonite ei ole vastuussa mistään väärennetyistä verkkosivustoista tehdyistä ostoista tai vaatimuksista. Jos sinulla on kysyttävää epäilyttävistä sivustoista, ota meihin yhteyttä: customer.care@samsonite.com

VINKIT & KEINOT VÄLTTÄÄ VERKKOURKINTAA

Tarkista verkkosivuston URL-osoite. Väärennetyt linkit yleensä jäljittelevät verkkosivuston URL-osoitetta mihin on lisätty esim sana alennus yms. tai pienellä kirjoitusvirheellä. Voit myös tarkistaa, onko verkkosivustolla yhteystietoja. Jos sivustolla ei ole selkeää osoitetta, sähköpostiosoitetta tai muita yhteystietoja, saattaa kyseessä olla hyvin todennäköisesti huijausverkkosivusto. Jos et ole varma, onko sinulla virallinen Samsonite-verkkosivusto, voit tarkistaa Samsonite-sivuston osoitteesta www.samsonite.com
Tarkasta aina sosiaalisessa mediassa, että yrityksen/nimen perässä on sininen pieni pallo, missä on oikein merkki. Tämä tarkoittaa, että yritys on laillinen. Tarkista yritys aina etukäteen mikäli tarjous näyttää suurelta tai uskomattomalta.
Ole varovainen intensiivisen mainonnan kanssa.. Jos verkkosivustolla on paljon mainoksia, joissa kehotetaan sinua ostamaan nopeasti jotain ennen alennuksen päättymistä, hälytyskellot soittavat. Jos ponnahdusikkunat pyytävät sinua kirjaamaan välittömästi sisäänkirjautumistietoja (kuten salasanoja) tai jopa luottokorttitietoja, on todennäköistä, että olet laittomalla verkkosivustolla.
Mitkä ovat maksutavat verkkosivustolla? Jos verkkosivustolla näkyvä ainoa maksuvaihtoehto on pankkisiirto, kannattaa olla epäileväinen. Varmennetulla verkkosivustolla on tavallisesti useita luotettavia maksutapoja, jotka ovat usein hyvin näkyvillä sivustolla.
Etsi sivustolta selkeitä kirjoitus- sekä kielioppivirheitä. Vaikka väärennetyt verkkosivut muistuttavat nykyään paljonkin oikeaa verkkosivua, saatat silti huomata helposti virheitä kirjoituksessa sekä sivujen huonossa laadussa.

Huomioithan, että Samsonite ei ole vastuussa mistään väärennetyiltä verkkosivuilta tehdyistä ostoista tai vaatimuksista, jotka johtuvat osallistumisesta tällaisiin verkkosivustoihin. Jos sinulla on kysyttävää epäilyttävistä sivustoista, ota meihin yhteyttä: customer.care@samsonite.com