Arvopohjamme sekä innovaatioiden, laadun ja kulutuksen kestävyyden perinnön pohjalta visionamme on tulla maailman kestävimmäksi lifestyle-laukkujen ja matkalaukkujen valmistajaksi.

Uusi maailmanlaajuinen strategiamme on nimeltään "Vastuullinen matkamme". Siitä käyvät ilmi vuoden 2030 tavoitteemme koskien tuotteiden valmistusta ja kulutuksen kestävyyttä. Se esittelee lisäksi toimintasuunnitelmamme maapallon kuormituksen alentamiseksi sekä työntekijöidemme, kumppaniemme ja yhteisöjemme sitouttamiseksi ja osallistamiseksi edistykseemme.

Kevennämme asiakkaidemme matkoja kehittämällä parhaita tuotteita sekä hyödyntämällä kestävimpiä ja innovatiivisimpia materiaaleja ja tuotantomenetelmiä.

Tuotteiden elinkaari
Tuotteiden elinkaari
Kestämään tarkoitettujen tuotteiden valmistus tarkoittaa, että vähennämme maailmanlaajuista jäteongelmaa. Tämä on silti vasta ensimmäinen askel. Tarjoamalla hyvät takuuehdot ja laajan huoltoverkoston pidämme matkustajat liikkeellä kaikkialla maailmassa.
HUOLTOKESKUKSET
HUOLTOKESKUKSET
HUOLTOKESKUKSET
Huollamme asiakkaidemme Samsonite-matkalaukkujen tahattomat ja kulumisvauriot huoltokeskuksissamme, joita on yli 200 yli 65 maassa ympäri maailmaa.
Materialinnovasjon
Materialinnovasjon
Materialinnovasjon
Luonnonresursseja kunnioittava suunnittelu on meille jatkuva painopiste. Käytämme yhä useammin korkealaatuisia materiaaleja, jotka on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista.
Recyclex-materiaalit™ on valmistettu vähintään 50-prosenttisesti kierrätetystä muovista. Ne vähentävät vaikutustamme planeettaamme ja antavat jätteelle uuden elämän osana kestäviä ja pitkäikäisiä tuotteitamme.
Haluamme antaa lisätietoja tuotteidemme etiketeissä ja online-tuotekuvauksessamme käytetyistä sanamuodoista kuvaamaan, mitkä komponentit on valmistettu Recyclex-materiaaleista™:
  1. Verkko
  2. Verkko tai kangas, joka on yleensä tilanjakajana matkalaukun sisällä.
  3. Hihna
  4. Kankainen kudottu hihna (tai vyö).
  5. Elastinen
  6. Kankainen joustava kudottu hihna (tai vyö), joka on venytettävissä.
PROXIS, UUDEN SUKUPOLVEN MATKALAUKKU
Proxis on valmistettu Euroopassa ja siinä on täysin kierrätettävät kuoret. Ostaessasi Proxis-laukun saat erityisen wecare-palvelun käyttöösi, joka tarjoaa huolettoman huoltopalvelun ja kierrätyksen käytetylle laukulle. Lue lisää wecare-sivultamme.
MIKSI ECODIVER ON KESTÄVÄMPI
Ecodiverin pääulkokangas ja sisävuori on valmistettu vähintään 95-prosenttisesti kierrätetyistä PET-pulloista, mikä on osa Recyclex™ Material Technology Initiative -aloitettamme. Ecodiver-tuotteiden valmistukseen on käytetty 4–47 kierrätettyä muovipulloa. Lisäksi musta koristekangas on valmistettu 95% kierrätetystä nylon teollisuusjätteestä ja sisävuori on valmistettu liuosvärjätyistä kierrätetyistä PET-pulloista, joten kankaan värjäysprosessi ohitettiin, mikä johti vähemmän veden ja väriaineen käyttöön. Kankaidemme pinnoitteet ja pohjat ovat uusista materiaaleista.
RESPARK, KESTÄVÄT MATKALAUKUT TEHTY KESTÄVÄMMIKSI
Respark on ensimmäinen Samsonite kankainen -mallisto, jonka sisä- ja ulkokangas on valmistettu vähintään 97-prosenttisesti kierrätetyistä PET-pulloista, jotka ovat osa Recyclex™ Material Technology Initiative -aloitettamme. Kaikki Respark-tuotteet on suunniteltu keskittyen vahvasti kestävyyteen käyttämällä vahvistusominaisuuksia, jotka suojaavat matkatavaroitasi liikkeellä ollessasi. Nämä tuotteet ovat läpäisseet tiukimmat laatutestit ja ne on rakennettu kestämään. Lue lisää Respark-mallistomme sivulta.
ESSENS. SUUNNITELTU MATKAILUUN. TEHTY KESTÄMÄÄN.
Essens matkalaukunkuoren ansiosta kertakäyttöinen muovijäte muuttuu kestäväksi, kevyeksi ja vahvaksi matkalaukuksi. Nämä kuoret on valmistettu vähintään 70% kierrätetystä polypropeeni kuluttajajätteestä, kuten jogurttipurkeista. Sisävuori sekä sisäosat on valmistettu 97 % ja 100 % kierrätetystä PET-muovista, ja ne ovat osa Recyclex™ Material Technology -aloitettamme. Tämä mallisto on valmistettu Euroopan sydämessä vihreää sähköä käyttäen kuoren valmistukseen ja tuotteen kokoonpanoon. Tinkimätön keskittymisemme laatuun takaa laadukkaan ja kestävän tuotteen. Lue lisää Essens tuotesivultamme.
MIKSI MAGNUM ECO ON EKOLOGISEMPI
Magnum Eco matkalaukunkuoren ansiosta kertakäyttöinen muovijäte muuttuu kestäväksi, kevyeksi ja vahvaksi matkalaukuksi. Nämä kuoret on valmistettu vähintään 70% kierrätetystä polypropeeni kuluttajajätteestä, kuten jogurttipurkeista. Sisävuori sekä sisäosat on valmistettu 97 % kierrätetystä PET-muovista, ja se on osa Recyclex™ Material Technology -aloitettamme. Tämä mallisto on valmistettu Euroopan sydämessä vihreää sähköä käyttäen kuoren valmistukseen ja tuotteen kokoonpanoon. Tinkimätön keskittymisemme laatuun takaa laadukkaan ja kestävän tuotteen.

Teemme jatkuvasti työtä minimoidaksemme vaikutuksemme ilmastonmuutokseen ja tavoitteenamme on olla hiilineutraaleja vuoteen 2025 mennessä. Pidämme silmällä kehitystä oman liiketoimintamme ulkopuolella ja tutkimme mahdollisuuksia alentaa päästöjä toimitusketjussamme.

Tehokkuuden lisääminen
Tehokkuuden lisääminen
Pyrimme ymmärtämään kokonaishiilijalanjälkeämme koko liiketoiminnassamme, jotta voimme tehostaa toimintaamme ja samalla vähentää energiankäyttöämme ja päästöjämme.
Tavoitteenamme on pienentää toimintamme hiilijalanjälkeä 15 prosentilla vuoteen 2025 mennessä verrattuna vuoden 2017 tasoon ja olemme jo saavuttaneet 6,6 %:n laskun vuoteen 2019 mennessä.
Päästöjen vähentäminen
Päästöjen vähentäminen
Päästöjen vähentäminen
Otamme huomioon kaikki päästöt, jotka syntyvät liiketoiminnastamme, tuotteistamme ja niiden pakkauksista. Toteutamme parhaita käytäntöjä, käytämme vihreää energiaa ja teemme uusia innovaatioita ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Huolehdimme ihmisistä ja yhteisöistä toiminta-alueillamme vahvistaen hyviä käytäntöjä ja myönteisiä vaikutuksia yrityksemme ulkopuolella varmistaaksemme alueen asukkaiden kohtuullisen toimeentulon.

Ihmisoikeuksien kunnioittaminen
Ihmisoikeuksien kunnioittaminen
Ihmisoikeuksien kunnioittaminen
Vastuullisena yrityksenä haluamme varmistaa, että toimittajiemme työntekijät saavat hyvää ja oikeudenmukaista kohtelua – kannamme vastuumme vaikutuspiiriimme kuuluvien ihmisten ihmisoikeuksista ja sitoudumme yrityksemme käytännesääntöjen noudattamiseen.
SAMSONITEN EETTINEN OHJEISTO
SAMSONITEN EETTINEN OHJEISTO
Toimittajillemme suunnattu “Samsoniten eettinen ohjeisto” edellyttää, että toimittajat täyttävät reilun ja vastuullisen liiketoiminnan standardimme, jotta kaikkia Samsonite-tuotteiden valmistamiseen osallistuvia henkilöitä kohdellaan kunnioittavasti ja asianmukaisesti.
Vastuullinen hankinta
Vastuullinen hankinta
Teemme yhteistyötä toimittajiemme kanssa sen varmistamiseksi, että heidän tarjoamansa tuotteet hankitaan ja valmistetaan vastuullisesti. Vaikka sosiaalisen vaatimustenmukaisuuden ohjelmamme on vahva, jatkamme standardiemme täytäntöönpanoa ja varmistamme, että ihmisoikeuksia vaalitaan koko toimitusketjussamme.
Vuonna 2019 Samsonite suoritti 314 auditointia 288:lle 1-tason tehtaalle sen varmistamiseksi, että niissä noudatetaan tiukkoja standardejamme ja vastuullisia hankintakäytäntöjämme. Jatkamme sosiaalisen vaatimustenmukaisuuden ohjelmamme laajentamista, jotta voimme ehkäistä liiketoiminnan kielteiset vaikutukset ihmisoikeuksiin.

Työntekijämme ovat tärkein voimavaramme, ja tiedämme, että heidän intohimonsa ja sitoutumisensa auttavat meitä saavuttamaan kestävyystavoitteemme. Tuemme heidän urakehitystään tarjoamalla turvallisen työympäristön ja varmistamalla parhaat mahdollisuudet, kulttuurin ja tuen.

Arvomme
Arvomme
Tee toisille niin kuin haluaisit itsellesikin tehtävän.Perustajamme Jesse Shwayder kaiversi eetoksemme marmoriin, joka annettiin työntekijöille. Reilu vuosisata myöhemmin tämä lause johtaa edelleen periaatteitamme.Mottomme heijastuu yhtiömme viidessä keskeisarvossa: yrittelijäisyys, avoimuus, yhteistyö, korkea moraali ja tuntuma perheestä.
Monimuotoisuus ja osallistaminen
Monimuotoisuus ja osallistaminen
Monimuotoisuus ja osallistaminen
Olemme sitoutuneet kulttuuriin, joka on yhtä monipuolinen ja elinvoimainen kuin matkailun maailma. Toivotamme kaikenlaiset ihmiset tervetulleiksi ja varmistamme, että jokainen voi pyrkiä saavuttamaan parhaan potentiaalinsa.
SUKUPUOLTEN VÄLINEN TASAPAINO
SUKUPUOLTEN VÄLINEN TASAPAINO
SUKUPUOLTEN VÄLINEN TASAPAINO
Henkilöstömme koostuu maailmanlaajuisesti yli 50-prosenttisesti naisista, ja tavoitteenamme onkin saavuttaa sukupuolten välinen tasapaino avaintehtävissä vuoteen 2030 mennessä.
Me Samsonitella olemme sitoutuneet vaikuttamaan sosiaalisissa kysymyksissä ja antamaan takaisin paikallisyhteisöillemme. Oli sitten kyse hyväntekeväisyysjärjestöjen tukemisesta tai työaikamme ja tuotteidemme lahjoittamisesta, tiedämme, että hyväntekeväisyystyöllämme voi olla merkittävä vaikutus.
Lähestymistapamme
Lähestymistapamme
Yli vuosisadan ajan Samsonite on suojannut ihmisten omaisuutta heidän matkoillaan ympäri maailmaa. Nykyisin haluamme suojella ja vaalia yhteistä maapalloamme sekä huolehtia heikoimmassa asemassa olevista. Päätökset tehokkaimmista tavoista yksittäisten yhteisöjen tukemiseen tehdään ja pannaan täytäntöön paikallisesti. Kaikilla toiminta-alueillamme on kolme yhteistä tavoitetta: suojella maapallon kauneimpia paikkoja, edistää hyvinvointia ja tukea haavoittuvassa asemassa olevia yhteisöjä.
Maapallon kauneimpien paikkojen suojeleminen
Maapallon kauneimpien paikkojen suojeleminen
Pyrimme suojelemaan maapallon kauneimpia paikkoja uudelleenmetsittämisen ja suojeluhankkeiden avulla. Tähän mennessä tukemissamme hankkeissa on istutettu yli 763 000 puuta eri puolille maailmaa. Näiden hankkeiden avulla voidaan suojella uhanalaisia lajeja, ehkäistä ekosysteemien vaurioitumista sekä lisätä metsien ja istutusalueiden kykyä sitoa hiilidioksidia ilmakehästä. Ne parantavat myös alueiden asukkaiden elämänlaatua ja tarjoavat arvokkaita elinympäristöjä luonnonvaraisille eläimille.
Promoting Wellbeing
Hyvinvoinnin edistäminen
Tuemme lisäksi useita organisaatioita, jotka työskentelevät fyysisten ja mielenterveydellisten ongelmien ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi.
Promoting Wellbeing -Free Hugs
Empowering Vulnerable Communities
Haavoittuvassa asemassa olevien yhteisöjen tukeminen
Pyrimme tukemaan haavoittuvia yhteisöjä osallistumalla ohjelmiin, jotka auttavat yksilöitä, perheitä ja yhteisöjä ympäri maailmaa voimaan hyvin.